Het gemeentebestuur en het internationale centrum voor grafische kunsten slaan de handen in elkaar om dit te vieren en zoeken inwoners die zich mee als smaakmakers willen engageren.

Deze smaakmakers worden samen met het Frans Masereel Centrum en het gemeentebestuur verenigd in een smaakpanel en uitgedaagd om het centrum in 2022 beroemd te maken in onze gemeente.

"Elke inwoner vanaf 18 jaar kan zich tot 1 december '21 kandidaat stellen via het digitaal loket op de website van Kasterlee," zegt schepen van cultuur Guy Van de Perre. "Voorafgaande kennis over of een link met het Frans Masereel Centrum zijn niet noodzakelijk. Iedereen die geëngageerd, nieuwsgierig, energiek en positief ingesteld is, is welkom."

Smaakmakers kunnen hun creativiteit, ideeën en expertise kwijt en/of zelf de handen uit de mouwen steken door activiteiten op touw te zetten.

Ze worden daarbij op verschillende manieren ondersteund en gemotiveerd door de medewerkers van het gemeentebestuur en het Frans Masereel Centrum.

'Wij streven ernaar om elke smaakmaker een rol te geven die het beste bij hem of haar past," vertelt directeur van het Frans Masereel Centrum Stijn Maes. "We mikken op mensen die zich voor het ganse feestjaar in 2022 kunnen engageren. We starten in januari en rekenen op tien tot twaalf bijeenkomsten.

De smaakmakers krijgen een unieke blik achter de schermen van ons kunstencentrum."

"De keuze om onze inwoners via participatie te betrekken bij de 50e verjaardag is heel bewust genomen," gaat Guy Van de Perre verder. "We dromen er immers van dat het centrum in de toekomst in het DNA van onze inwoners ingebakken geraakt. In het verleden organiseerden we zelf ook acties maar nu we gaan via onze inwoners zelf op zoek naar andere ideeën en invalshoeken.

Via dit participatietraject hopen we vooral de creativiteit en het initiatief van onze inwoners te stimuleren. We dagen ze uit om hun eigen bijzondere of unieke smaak aan de feesttaart toe te voegen."

Wie het water in de mond krijgt maar de smaak nog niet te pakken heeft, kan langskomen op één van de smaakrondes in ons centrum", vertelt Stijn.

"We verwelkomen geïnteresseerde smaakmakers graag met een stukje taart op zaterdag 20 november om 15 uur of maandag 29 november om 19.30 uur op Masereeldijk 5 in Kasterlee.

Inschrijven is verplicht en kan via het digitaal loket op de website van Kasterlee, telefonisch bij de cultuurdienst en op de website van of in het Frans Masereel Centrum zelf."